İçindekiler
Yüz Dolgusu
Çevrenin ve güneş ışınlarından etkilerinden cildiniz collajen liflerinin, hyaluronik asit ve yağ tabakasının azalmasıyla elastikiyetini kaybeder. Zaman içinde kırışıklar ve sarkmalar olarak kendini gösterir. Uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından yapılan hyaluronik asitli dolgular çok güzel ve göz doldurucu sonuçlar vermektedir. Dolgu maddesinin özel enjektör yardımı ile cilt altına ve dersine dolgu maddesi verilme işlemine estetik dolgu denir. Sentetik veya biyolojik kaynaklardan steril koşullarda hazırlanarak ve enjektörde kullanıma hazır hale getirilen dolgu maddeleridir. Dolgu maddesi etki olarak enjekte edildiği alanda oylum ölçüsü olarak artış gösterir ve üzerindeki deri yukarı doğru kalkarak gerilme sağlanır. Böylece yüzde görülen çökmüş oyuk halindeki alanlar çevreleri ile olan seviye farkı azaldığından ışık vurduğu zaman gölgelenme olmaz.
Yüzde Dolgu Uygulanan Alanlar
- lın İki kaş arasına göz ve dudak çevresinde oluşan kırışıklıkların azaltılmasında,
- Ağız köşesi ve burun kenarından uzanan çizgilerin doldurulmasında,
- Çene kenarlarında oluşan olukların doldurulmasında,
- Alın, çene, yanak ve göz altı gibi göz önünde olan bölgelere daha dolgun bir görünüm kazandırmak,
- Dudakların kalınlaştırmasında,
- Akne ve yara izleri nedeni ile boşalan alanların doldurulması amacıyla kullanılır.
Hazır-Ve Kalıcı Dolgu Maddesi
Kalıcı ve geçici olmak üzere 2 ana sınıfa ayrılan dolgu malzemeleri kendi arasında; kişinin kendi vücudundan elde edilen otojen maddesini ve, başka yine başka canlılardan elde edilen( biyolojik) ve sentetik olarak aç ayrı guruba ayrılır. Kliniğimizde rutin dolgularda farklı olarak hastanın kendi kan hücrelerinden özel tekniklerle elde edilerek uygulanan Otolog Dolgu Alışıla gelmiş hyaluronik asitlerin haricinde yeni çıkan bir yöntemle hazırlanan yüz gençleştirme amacı ile kullanılmaktadır. Dolgu işleminde kişiye özel kullanılan dolgu maddesinde HA maddesi disposable enjektörü içinde yer almaktadır. Dolgu işlemi 2–3 hafta ara olmak üzere 1.seans ve 2.seans olarak tekrarlanabilmektedir.
Hazır Dolgu Maddesi
Hazır dolgu maddesi vücuda enjekte edildikten sonra zamanla parçalanıp emilerek hacim etkisini kaybeder. Dolgu maddelerinin emilme süresi ise dolgu maddesinin molekül yapısı, kadar yüzün hangi bölgesine ne kadar enjekte edildiği ile alakalıdır. Bu zaman ise; ortalama olarak 6–12 ay arasında değişir. Geçici dolgu maddeleri arasında an sık kullanılanları kalsiyum hidroksiapatit, hyaluronik asit, poly-L laktik asit, kolajen olarak sıralanabilinir. Kalıcı dolgu maddesi uygulama yapılan alanda vücut tarafından emilmeden kalan dolgu maddelerine verilen addır. .
İçeriğimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kesin teşhis ve tedavi için doktorunuza başvurunuz…