İçindekiler
Vajinal Akıntı Neden Olur?
Vajinal akıntı neden olur? Kadınların adet zamanlarına göre değişikliler nedeniyle vajinal akıntı olması doğaldır. Buradaki önemli nokta akıntının miktarında ve rengindeki değişimlerdir. Akıntı miktarındaki bu değişimler olan kadınlarda kaşıntı, ağrı, yanma gibi şikâyetlere neden olabilir. Geçmeyen vajinal akıntı rahim ağzında oluşabilecek bazı hastalıklara ya da vajinan enfeksiyonlara veya işaret edebilir. Her gün vajinal akıntı şikâyeti olan kadınlardan jinekoloji muayene vajinan kültür alınır. Enfeksiyona neden olan nedenler belirlenmekte ve tedavi uygulanmaktadır.
Rahim ve Yumurtalık İltihabı
Cinsel ilişki sonrası vajinadan beyaz akıntı gelmesi neden olur? Cinsel yönden daha aktif kadınlarda görülen rahim ve yumurtalık İltihabından kaynaklanır. Rahim ve yumurtalık İltihabı kasık bölgesinde hassasiyet ağrıya neden olur. Ayrıca kötü kokusu ekşimiş peyniri andıran koku akıntı, gibi şikâyetlere neden olabilmektedir. Tedavi edilmezse şiddetli kasık ağrıları, cerrahi müdahale gerektiren operasyonlara ve kısırlığa neden olabilir.
Adet Görememe
Adet döneminin başından diğer adet döneminin başına kadar geçecek zaman 28 günlük bir döngüdür. Bu döngü 21 gün ile 35 gün arasında değişebilir.
Adet görememe kadının üç aylık peri od süresince hiç adet görememesidir. Tiroit bezi hastalıkları, yumurtlama düzensizliği başta olmak üzere hamilelik, kilo, olarak sıralanabilinir. Adet görememenin sebebi belirlendikten sonra uygun tedavi yöntemi ile adet düzensizliğine son verilebilir.
Adet Gecikmesi Nedir?
Çok fazla adet görmek nedir? Aşırı adet kanaması belirtileri nelerdir? Adet döneminde ilk yedi günü aşması veya adet döneminde günlük pet kullanımda artış olması olarak ta artması olarak ta tarif edilebilir. Şiddetli kanamaya bağlı olarak kansızlık ve günlük hayatta halsizlik şikâyetleri görülebilir. Aşırı adet kanaması neden olur? Bunun nedeni başta Hormonsal dengesizlikler olmak üzere rahim ağzında rahatsızlıklara ve karaciğer böbrek ya da tiroit hastalıklarına bağlı nedenler olabilir. Jinekolojik muayene, kan ve idrar tahlili ve ultrasonografi ve gerekli görüldüğü durumlarda biyopsi ile tanı konularak hasta için en uygun tedavi ya da duruma göre cerrahi müdahale gerekebilir. Siz de adetleriniz 21 günün altına düştüyse çok adet görüyorsunuzdur. Eğer adet olma süresi 35 gün üzerine çıktıysa seyrek adet oluyorsunuz demektir.
İçeriğimiz yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Kesin teşhis ve tedavi için doktorunuza başvurunuz…