Annelik Duygusu

annelik duygusu

Annelik Duygusu

Annelik Duygusu, çok belirli davranışların ortaya çıktığı fiziksel ve psikoloji etkisi altında olan bir durumdan ibarettir. Yeni annelerin bebek doğduktan hemen sonra gözlemledikleri davranış değişikliklerine “anne davranışları” denir ve bu davranışların temelinde bebeğe bakım ve koruma sağlamak yatar.

Mükemmel Anne Nasıl Olur

En iyi anne nasıl olunur sorularıyla karşılaştığımızda şaşırıyoruz çünkü her anne en iyi annedir. Hiçbir annenin diğer bir anneden farkı yoktur. Her anne bebeğine en faydalı olan besini, en yararlı yiyecekleri, en temiz kıyafetleri giydirmek ister. Her anne kendince bir koruma içgüdüsüne sahiptir. Annelik duygusu sadece anne olarak değil bir canlıya analık yapmakla olur. Bu bir kedi, köpek, tavşan, at, inek gibi canlılar da olabilir. Birde en kutsalı vardır ki doğurmadığın bir çocuğa bakmak ve onun bakımını, eğitimini, geleceğini kısacası tüm hayatını üstlenmek. Bahsettiğim durum bir çocuğa koruyucu aile olmak. Bir kimsesiz çocuğa bakmak her insanın harcı değildir. Ayrıca bir özen ayrıca bir şefkat ve sadakat isteyen bir durumdur.

 

 Annelik Duygusu Ne Zaman Başlar?

 

Annelik Duygusu ilk hamile kalındığını öğrendiğin anda gözyaşlarının sel olmasıyla birlikte başlar. Bizce annelik daha bebek mercimek tanesi kadarken ona zarar gelmesin diye hareketlerine dikkat eden bir gebelik haliyle başlar. Annelik en kutsal görevdir. Anneliğin verdiği duygusallık ve şefkatli olma durumu ise hamileliğin getirdiği bir güzelliktir. Annelik duygusunu her kadının yaşaması dileğiyle…

 

 

 

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir